Om Engestang Utveckling

Engestang Utveckling, ägs och drivs av Mimmi Engestang

Jag har varit ledare i över 25 år och arbetat med utveckling av medarbetare, ledare och organisationer.

Idag är jag glad att kunna stödja och utveckla kunder i ledarskap genom föreläsningar, coachning och rådgivning samt ledarutveckling. Jag haft olika ledarpositioner i flera företag med starka varumärken, främst inom HR och kompetensutveckling bland annat inom SAS International Hotels, Sodexo, Proffice, Axstores och Åhléns.

2003 skrev jag min bok kring distansledarskap ”Fri eller övergiven-att leda och samverka på distans” som fick pris som Årets ledarbok 2004.

2007 erhöll jag pris som, Årets kompetensföretag  för mitt arbete inom Åhlénsgruppen där jag skapade ett framgångsrikt koncept för utbildning och lärande som gav hög effekt i organisationen.

Jag har sedan ett par år tillbaka haft flera styrelseuppdrag. Sedan 2013 är jag Styrelseordförande inom Smycka AB.

Från 2016 driver jag företaget Engestang Utveckling på heltid, men företaget har funnits i många år. Jag arbetar både operativt och strategiskt i mina uppdrag hos kunder och främst inom mellanstora företag i näringslivet samt även uppdrag inom myndigheter och kommuner.

Genom min erfarenhet som ledare vet jag hur viktigt det är att arbeta med tydlig kommunikation, tydliga uppdrag och en gemensam målbild som bidrar till att chefer och medarbetare växer och utvecklas tillsammans.

Mina uppdrag idag är främst inom, att leda på distans, att utveckla kompetensakademier för ökat resultat samt att skapa utveckling och lärande i organisationen, att skapa en feedbackkultur, att utveckla värderingar till att bli levande, att få effekt av sina möten/mötesteknik, ledarutbildningar samt workshops som engagerar och utvecklar. Jag arbetar även med att supportera och bidra till HR´s strategiska eller operativa förflyttning genom rådgivning för nyckelpersoner inom HR och kompetensutveckling.

Jag brinner för att skapa skillnad och effekt i en organisation. Jag bidrar till att få det att hända!

Vill du veta mer och få referenser så hör gärna av dig!

w

Effekt

För att vi ska uppnå hög effekt behöver vi få vara delaktiga och förstå vårt uppdrag. Att göra skillnad och att skapa hög effekt för både individen, teamet och organisationen – är min drivkraft.

Energi

Motivation och energi är avgörande för att få det att hända. När vi känner oss sedda och bekräftade uppstår hög energi och högt engagemang. Jag bidrar med det – hög energi smittar.

N

Enkelhet

Det ska vara lätt att göra rätt! Att skapa tydlighet och enkelhet bidrar till att förflyttning och utveckling sker. Tydlighet, att ha förmågan att kunna förenkla och att göra det användarvänligt – är styrkor hos mig.